Get Adobe Flash player

agenda

De teken- en schilderlessen 7 - 12 jaar, van januari t/m juli met als thema: 'Reizen; verder dan de maan en weer terug!'
Goed om te weten: per workshop kunnen niet meer dan 6 kinderen meedoen (plaatsing op volgorde van aanmelding).
Als het groepje vol zit kun je je nog wél opgeven, je komt dan op een wachtlijst. Bij meer dan 3 kinderen op deze wachtlijst geef ik de workshop nog een keer op een andere datum.

 • 17 januari 2020             15:45 - 17:30 uur 'Raketlancering'. (nog 1 plekje vrij)
  Op naar een creatief jaar! In deze les ontwerp je zelf je eigen raket. Bedenk de kleuren, een logo, de vorm enz. en laat je raket opstijgen, de ruimte in. Schilder het vuur, de wolken, de sterren. 
 • 31 januari  2020            15:45 - 17:30 uur 'Planeten'. (VOL)
  Met pastelkrijt tekenen we het heelal met al haar planeten. Hoe breng je schaduw aan? Hoe krijg je reliëf in beeld en hoe maak je een ring om de planeten? In deze les gaan we werken op zwart of donkerblauw papier. Kleine sterretjes maken het helemaal af.
 • 14 februari 2020            15:45 - 17:30 uur 'De landing'.  (VOL)
  In deze les ontwerp je je eigen planeet. Waar ben je geland met jouw raket? Een hele fantasievolle opdracht. Is er leven op deze planeet? Wie wonen er, hoe zien de bewoners eruit? Is er water te vinden of zijn er bergen? Hoe maak je contact? Kortom, laat je creativiteit de vrije loop en ga aan de slag met kleurpotlood, fine liner, pastelkrijt.
 • 6 maart 2020                  15:45 - 17:30 uur 'Azië'. (nog 1 plekje vrij)
  Na onze ruimtereis keren we terug naar de aarde. Het eerste continent dat we bezoeken is Azië. We komen terecht in prachtige rijstvelden. We gaan de rijstvelden schilderen met waterverf en ecoline en allerlei verschillende tinten groen (of andere kleuren) en golvende lijnen. Een sfeervolle, losse opdracht waar je ontspannen en vrij mee aan de slag kunt.                     
 • 5 juni 2020                15:45 - 17:30 uur 'Afrika'. (VOL)
  Een technische tekenles waarin je leert om één van de 'big five' van Afrika te tekenen. Je mag zelf kiezen; wordt het de olifant, het luipaard, de neushoorn, de buffel of de leeuw. We gaan werken met bruine en grijze tinten kleurpotlood op zandkleurig papier.                  
 • 12 juni 2020                     15:45 - 17: 30 uur 'Australië'. (VOL, plekjes vrij extra les op 19 juni.)  
  Als je aan kunst uit Australië denkt dan denk je aan Aboriginal Art. Het lijkt zo eenvoudig maar dat is het niet. Wel erg leuk! In deze les ontwerp je je eigen beeld en tekent en kleurt dit d.m.v. stippen, voornamelijk in aarde tinten. We werken op een geschilderde ondergrond. Resultaat wordt vast prachtig!
 • 26 juni 2020                   15:45 - 17:30 uur 'Noord-Amerika' (VOL)
  Eindeloze wegen door woestijnen en natuurgebieden, je kan urenlang reizen zonder al te veel mensen tegen te komen. De woestijngebieden staan vol met prachtige cactussen. Je ontwerpt je eigen cactus(sen) met watervaste stift/ fine liner en je vult de planten en omgeving in met allerlei verschillende patronen. We kleuren de tekening tenslotte met ecoline.               
 • 3 juli 2020                     15:45 - 17:30 uur 'Zuid-Amerika'. (VOL, 2 plekjes vrij extra les op 10 juli.)  
  De vogel met de grote snavel: de toekan! In deze les gaan we deze vogel tekenen en schilderen met acrylverf. De nadruk komt te liggen op de vorm en het mengen van de kleuren. De snavel heeft bv verschillende tinten geel en oranje, hoe doe je dat?
 • 11 september 2020                       15:45 - 17:30 uur 'Antartica'. (VOL)  
  Een pinguin familie. Hoe teken je die met waterverf? Kijk goed naar de vorm, de houding, de kleuren (is wit wel echt wit bv?) En zie je op de achtergrond het mooie, gekleurde licht? Je bedenkt zelf of je één of meerdere pinguins wilt tekenen en schilderen. 
 • 25 september 2020                      15:45 - 17:00 uur 'Europa'. (VOL) 
  Na een lange ruimte- en wereldreis gaan we weer terug naar huis. Nederland staat o.a. bekend om haar Delfts blauwe tegeltjes. In deze les ontwerp je je eigen tegel, het mag een Europese afbeelding zijn (misschien wil jij wel de Eifeltoren of de Tower Bridge tekenen?) maar het mag ook een dier of iets anders zijn. Het leuke is dat je alleen maar verschillende soorten blauwe kleurpotloden mag gebruiken. Hoe krijg je dan toch licht, donker, schaduw enz. in je ontwerp? 
 • 9 oktober 2020                         15:45 - 17:00 uur 'VRIJE keus!'. (VOL)
  In deze allerlaatste les voor de zomervakantie is er geen opdracht. Je geeft zelf van tevoren aan met welk materiaal je heel graag nog een keer wilt werken, wat je graag wilt (leren) tekenen of schilderen, dan zorg ik dat het voor je klaarstaat.                                

  De tekeningen die je hier ziet zijn voorbeelden! Iedereen maakt de opdracht naar eigen inzicht en fantasie. 
  Opgeven kan per losse les of voor de serie van elf lessen en kan via het contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Je ontvangt dan z.s.m. meer informatie.

tot de maan en terugkleinst