Get Adobe Flash player

Tekenworkshops

Naast tekentherapie geef ik ook tekenworkshops aan groepjes kinderen van 7 - 12 jaar en jongeren van 12 - 17 jaar. Tijdens de tekenworkshops gaan we tekeningen en schilderwerkstukken maken rondom een bepaald thema en is er ruimte voor tekenvaardigheid, kleurtechnieken en creativiteit. 
We werken in een kleine groep van max. 6 kinderen/ jongeren en de materialen die we gebruiken zijn onder andere kleurpotlood, fine liner, oliepastel, krijt, grafiet, verf en ecoline.
Houd de website in de gaten! Onder het kopje 'agenda', lees je wat we de komende tijd in de 7 - 12 jarigen groep gaan doen en hoe je je kunt opgeven.
Onderling leeftijdsverschil maakt bij de tekenworkshops niet uit, iedereen kan een opdracht op zijn/haar niveau uitvoeren.

De thema's voor jongeren zijn hieronder vermeld.

Handig om te weten

7 - 12 jaar: Een workshop bestaat uit een les van bijna twee uur en is op vrijdagmiddag van 15.45 - 17.30 uur.

Opgeven kan per losse les of voor de hele serie.

De kosten zijn € 10,00 per kind per losse les inclusief materiaal, iets te drinken en wat lekkers. Opgeven voor de hele serie van 11 lessen kan ook, dan betaal je € 99,00 (totaalbedrag vooraf betalen).

12- 17 jaar. Een workshop bestaat uit twee óf drie lessen van bijna twee uur zodat je wat langer kunt doorwerken aan één werkstuk en is op zaterdagochtend van 10:30 - 12:15 uur.
Opgeven kan per thema. De kosten zijn € 25 euro voor de thema's met twee lessen en € 35,00 voor drie lessen, inclusief materiaal, drinken en iets lekkers.
25 januari en 1 februari 2020: 'Geometrie'. Ontwerp je eigen geomerische figuur en kleur dit in met kleurpotlood.
22 februari en 7 maart 2020: 'Bamboeschaal' beschilderen. Je gaat een schaal beschilderen met acrylverf en bedenkt je eigen ontwerp óf laat je inspireren door voorbeelden. 
4 en 11 en 18 april 2020: 'In de stijl van Escher'. Je ontwerpt je eigen tekening met herhaalde vormen zoals Escher dat deed. Er komt een klein beetje wiskunde en inzicht aan te pas maar op een hele leuke en toegankelijke manier!
6 en 13 en 20 juni 2020: 'Canvas schilderij 50 x 60 cm'. Onderwerp is vrij, je schildert met acrylverf je eigen idee op het doek en mag hier drie lessen aan besteden! Er is daardoor veel aandacht voor de ondergrond, de afbeelding en de afwerking.

 geometrie3klein2    bamboe klein3    escher klein2   pubers klein2